• تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۹ | کد خبر : 15009
  • چکیده

    با توجه به سهم بالای غذا در سبد مصرفی خانوارها و جانشینی محدود آن با سایر کالاها، نوسان قیمت مواد غذایی می‏تواند اثر قابل توجهی بر کل قیمت‏های مصرف‏کننده داشته باشد. در سال‏های اخیر، واکنش قیمت مواد غذایی به شوک‏های پولی هدف مطالعات گسترده‏ای بوده است.
         مطالعه حاضر، اثر شوک‏های پولی بر قیمت مواد غذایی را در ایران مورد آزمون قرار داده است. در این راستا، تکنیک‏ جوهانسون- جوسیلیوس و مدل تصحیح خطا با استفاده از داده‎های سالانه در دوره ۱۳۸۷-۱۳۵۲ به کار گرفته شد. شوک‏های پولی نیز با استفاده از فیلتر هودریک – پرسکات استخراج شد.
         نتایج نشان داد که در بلندمدت، شوک‏های پولی مثبت اثر معنی ‏داری بر قیمت مواد غذایی در ایران دارند. بنابراین سیاستگذاری‏ها باید به گونه ‏ای باشد که آثار منفی شوک‏های پولی بر قیمت مواد غذایی به حداقل برسد.

    نویسندگان:

    اسماعیل پیش بهار: دانشیار اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز

    ابراهیم جاودان: دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تبریز

    فصلنامه پژوهش های اقتصادی ایران – دوره ۱۵، شماره ۴، زمستان ۱۳۹۴٫

    برای مشاهده کامل مقاله روی فایل مقابل کلیک کنید.   

       نظر مخاطبان                                  نظرشما چیست؟               در انتظار تایید:0

  • برچسب ها :
  •  

    رزرو هتل در مشهد

     

    آخرین اخبار