کد خبر : 25977
تاریخ انتشار : شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱:۱۱
148 مشترک

ساخت دستگاه مولد پلاسما برای تحقیقات/ کاهنده باکتری مواد غذایی

محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت دستگاه مولد پلاسمای سرد شدند که می توان به وسیله آن علاوه بر انجام تحقیقات، باکتری های مواد غذایی را از بین برد.

به گزارش وعده صادق ،مهرزاد رضایی مدیر تحقیق و توسعه یک شرکت دانش بنیان تولید کننده تجهیزات پلاسمایی گفت: ما موفق شدیم که دستگاه مولد پلاسمای سرد که یک دستگاه یونیک در کشور محسوب می شود را طراحی و در نهایت بسازیم.

وی افزود:  این دستگاه با استفاده از یک شیوه ای خاص، به تولید پلاسما می پردازد به طوریکه قادر است با ولتاژ پایین تر، پلاسماهایی با حجم بالاتر تولید کند.

رضایی با اشاره به کاربرد این دستگاه ادامه داد: از این دستگاه می توان در زمینه کشاورزی، تحقیقات غذایی کاربردی در پژوهشکده های کشاورزی، از بین بردن باکتری مواد غذایی  و… استفاده کرد.

وی با بیان اینکه این دستگاه تنها یک نمونه آلمانی دارد، اظهار داشت: البته نوع پلاسمای تولید شده در دستگاه خارجی با نوع پلاسمایی که دستگاه ساخته شده در این شرکت دانش بنیان ایرانی بوده، متفاوت است؛ بر همین اساس این دستگاه برای اولین بار است که به تولید می رسد.

رضایی با اشاره به مزیت های این دستگاه افزود: برای استفاده از دستگاه مولد پلاسمای سرد، به ولتاژ بالایی برای تولید پلاسما نیاز نیست؛ یعنی با استفاده از این دستگاه در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. همچنین می توان گفت که این سیستم از ایمنی بالایی نیز برخوردار است.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان تولید کننده تجهیزات پلاسمایی با تاکید بر اینکه این دستگاه مهندسی معکوس نشده و در امریکا به ثبت رسیده است، اظهار داشت: از این دستگاه می توان برای از بین بردن باکتری و قارچ محصولات کشاورزی، سبزیجات، پسته و… بهره برد؛ همچنین از این دستگاه می توان در آزمایشگاهها استفاده کرد.

وی افزود: کاربردهای پلاسمای سرد رو به افزایش بوده که شامل کاربرد آن در صنعت غذا، پارچه، کاربردهای پزشکی، صنایع بسته بندی، استریلیزاسیون و کاربردهای میکروبی و محیط زیست است؛ این تکنیک در صنایع غذایی به طور موفقیت آمیزی به کار رفته است.

رضایی افزود: استفاده از پلاسمای سرد به واسطه­ کاربرد­هایی از قبیل استریل و پاک سازی، فعال ­سازی (واکنش پذیرتر شدن) و ایجاد پوشش ­های مطلوب بر روی سطوح به منظور افزایش ماندگاری محصول و ایجاد سطوح مناسب برای حفظ کیفیت آن در صنایع بسته­ بندی مواد غذایی، دارویی، بهداشتی و غیره مورد استفاده قرار می­ گیرد.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان تولید کننده تجهیزات پلاسمایی با بیان اینکه عموما در تولید پلاسمای سرد از گازهایی نظیر اکسیژن، نیتروژن و آرگون استفاده می­ شود، عنوان کرد: کاهش اثرات منفی اعمال حرارت بر روی سطوح برای پاکسازی، بهبود ویژگی­ های رطوبت­ پذیری الیاف، افزودن لایه­ ی نازک بر روی سطوح در جهت اصلاح ویژگی آن و افزایش پتانسیل چاپ و رنگ ­پذیری موجب توجه صنعت بسته ­بندی به این فناوری شده است./مهر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب تابناك وب