درمان دیابت با طب سنتی اسلامی

0 280

بیش از ۴۰ درمان دیابت در طب اسلامی و سنتی/ گروه طب اسلامی وعده صادق در این مطلب قصد دارد به معرفی راه های درمان دیابت در طب اسلامی و طب سنتی بپردازد.

به گزارش وعده صادق ،دو غده کنار هم هستند یکی پانکراس که به هضم غذا کمک میکند و در کنار او غده انسولین که کارش تولید انسولین است که مواد قندی را وارد سلول میکند.
– مواد قندی بصورت خود بخود وارد سلول نمیشوند بلکه بای مدتحد شوند و با انسولین وارد شوند.
– در بعضی افراد بصورت مادر زادی این غده از کار افتاده است. (یک معلولیت هست همانطور که یکی کر و یکی کور متولد میشود؛ علت های دیگری نیز ممکن است باشد که دیابت نوع یک است که مادر زادی انسولین ترشح نمیکند)
– نوع دو به مرور زمان غده انسولین از کار میفتد و دیگر انسولین تولید نمیکند که علت اصلی آن روغن نامناسب (البته ازث و ژنتیک نیز موثر است).

   درمان دیابت در طب اسلامی  

۱-  سویق جو شسته و نشسته (تنظیم کننده است-به مبحث سویق مراجعه شود)

۲- داروی ترکیبی قند از داروهای طب اسلامی(ترکیب تخم شنبلیله، عدس الملک، تخم خرفه، مهر مکی و …).

۳- داروی ترکیبی مرکب چهار  از داروهای طب اسلامی(در آن از بیست گیاه استفاده میشود و دیابت را تنظیم میکند و درمان اصلی دیابت است)

۴- داروی ترکیبی قند ۲ از داروهای طب اسلامی؛ هروقت احساس خشکی دهان شود بصورت ناشتا بمیزان دو مثقال و با هر نوشیدنی (همان مرکب چهار است ولی چند ماده کمیاب آن را ندارد-ترکیب آن در انتها آمده است)

۵- داروی ترکیبی قند ۳ از داروهای طب اسلامی؛ با هر وعده غذایی یک قاشق مربا خوری استفاده شود (ترکیب دو مثقال اسفرزه و آسیاب شده دو مثقال تخم شنبلیله و یک مثقال از تخم هویج (زردک)، تخم ترب و سنبل الطیب)

۶- جو (یک قاشق در هر غذا) -جو بعنوان تنظیم کننده قند بسیار موثر است و باید در تمامی وعده های غذایی استفاده شود.

۷-  شنبلیله

۸- کلاه بادمجان (بجوشانند و آبش را بخورند – با این روش قند ۶۰۰ به زیر ۱۰۰ می رسد)

۹- مصرف آب کدو

۱۰- دو وعده غذا خوردن.

۱۱- حذف غذا با قند بالا و جایگزینی آن با مواد با قند پایین (پرهیز از برنج و نان بدون سبوس – خوردن خورشت کرفس و سبزی و قیمه )

عوارض بالا بودن قند

 در روایت آسیب هایی که قند به انسان میزند را ذکر کرده است خصوصا مشکلات به قلب و چشم و مغز و کلیه و حتی سبب ضعف جنسی و این داروی همه اینهاست.

تاثیر برنج و گندم بر دیابت
تاثیر  برنج و گندم بر دیابت همانند تاثیر شکر هست (برنج هشتاد و گندم شصت درصد)

ترکیبات داروی فند ۲

داروی قند ۲: سقمونیا ، هل و سنبل‌الطیب و شقاقل و شاخه درخت بلسان و دانه بلسان و نارمشک و سلیخه پوست کنده و مصطکی و عاقرقرحا و دارچین از هرکدام دو مثقال (نه گرم)، همه آسیاب شود و همه الک شود به‌جز سقمونیا (سقمونیا فقط آسیاب شود و الک نشود) سپس همه باهم مخلوط شود و هشتاد و پنج مثقال شکر سجستان را در ظرف قرار داده و با حرارت ملایم آن را آب کنند و این داروهای آماده‌شده را با آن مخلوط کنند و به آن عسل کف گرفته‌شده اضافه کنند و آن را در یک ظرف شیشه‌ای یا کوزه سبز قرار دهند. (برای توضیحات بیشتر به بحث داروهای ترکیبی طب شیعی – داروی قند مراجعه شود)

دستور غذایی دیابت:
سویق جو ، آب کدو ، نان سبوس دار، میوه جات خصوصا میوه های قرمز و نارنجی ، سبزی ها خصوصا سبزی شنبلیله ، گزنه و خرفه ، پیاز ، سیر

   درمان دیابت  طب سنتی استاد خیراندیش  

دیابت در خانمهای امروزی از نوع دیابت سرد است
و در مردان هم بیشتر از سردی است و   کمی از آنان هم ناشی از گرمی است.
بلغمی که در تن رسوب کند یخ می بندد و سودا میشود .
صفرایی هم که بسوزد تبدیل به سودا میشود.
این سودای ناشی از بلغم بیشتر در اندام انتهایی بدن رسوب میکند و بخاطر نبودن گرما(صفرا) در آن قسمت زخم بوجود میاید که با تدابیر مزاجی از بیرون و داخل صفرا را به آن میرسانیم و بیمار بهبود می یابد
ولی در طب امروز که این تحلیل را ندارد اقدام به بریدن پا میکند و پیشرفت پزشکی را اینگونه به نمایش میگذارد.

پانکراس در اثر کمی صفرا سودایی میشود و انسولین ترشح نمیشود برای همین ضد سوداهایی داده میشود تا پانکراس را نجات دهیم.

برخی علائم دیابت سرد:
استرس و اضطراب و چاقی و بی حسی پاها

برخی علائم دیابت گرم :
تشنگی و داغی دهان و لاغری شدید.

پیشگیری و درمان کلی برای هر دو نوع دیابت
۱٫استفاده از گیاه زوله که ساقه دار و تیغ دار است به شکل ادویه
۲٫نمک قبل و بعد غذا
۳٫خوب جویدن غذا
۴٫استفاده از سرکه در غذاها
۵٫سرکنگبین

توضیحات تکمیلی درباره دیابت

دیابت یک اختلال در سوخت ‌و ساز (متابولیسم) بدن است که در آن یا انسولین به میزان کافی در بدن وجود ندارد، و یا انسولین موجود قادر نیست تا وظیفۀ خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه به عِلّتِ وجود مقاومت در برابر آن، قند خون بالا می رود.

علائم عمومی دیابت:

۱ـ پُر‌نوشی (که بدنبالش پُر ادراری اتّفاق بیفتد)، ۲ـ پُر‌ادراری، ۳ـ پُر‌خوری، ۴ـ پُر‌عَرَقی (عرق ریزش زیاد)

مواردی که باید پرهیز شود:

۱ـ اسانس‌های شیمیایی (آبمیوه‌های شیمیایی، نوشابه‌‌های گازدار، بستنی‌های صنعتی و …)

۲ـ مواد قندی شیمیایی (قند، شکر، شیرینی‌جات قنادی ها و…).

۳ـ نان سفید، کیک و بیسکویت سفید، نان ساندویچی، برنج سفید، نخورید (لذا نان باید تنوری و برشته و به همراه سبوسش باشد؛ برنج و ماکارانی و کوکو سیب زمینی را نیز باید با شلتوک پودر شده بخورید).

۴ـ خُرما (اگر کسی قند خونش از ۲۰۰ بالاتر نیست، میتواند در ۲۴ ساعت ۲ تا ۳ عدد خرما بخورد).

۵ـ‌ به ‌پلاستیک دست ‌زدن ‌و در ظروف ‌پلاستیکی غذا‌ و آشامیدنی خوردن

۶ـ میوۀ موز (از میان میوه‌ها، موز قند و چربی اش بسیار بالا است).

۷ـ خوردن چربی‌های با ترانس‌بالا (روغن ‌جامد، موز، غذاهای پُر چرب، کیک‌خامه‌ای، خامه، سرشیر، کلّه پاچه، جگرسیاه، سرخ‌کردنی،تف دادنی، بو دادنی، ته دیگ).      ۸ـ پرخوری و کم تحرکی

۹ـ آب بسیار سرد (به اصطلاح عرفی آب تَگَری)، ۱۰ـ شام دیر وقت خوردن

 ۱۰ـ‌خواب بین‌الطّلوعین.(لذا بین‌الطلوعین نخوابید‌و نیم‌ساعت راه بروید)

۱۱ـ بیمار دیابتی کمتر از سه روز، با همسر حلالش مجامعت نکند، (بلکه هفته‌ای یک‌بار یا دو هفته یک‌بار مجامعت با همسر حلالش کند).

۱۲ـ خود إرضائی جنسی(استمناء در پسران و استشهاء در دختران) حرام است و گناه کبیره، و ۲۳  بیماری می آورد (از جمله دیابت نوع ۲) لذا این گناه را انجام ندهد.

تذکّر: دیابت می‌تواند دردهای عصبی ایجاد کند.

توجّه: برای پیشگیری از دیابت و قند خون، میوۀ انار رسیدۀ طبیعی بخورید.

نسخه درمانی و موارد مفید دیگر برای دیابت:

بعد از پرهیز صحیح یا همزمان با آن، بایستی اقدام به کاهش قند خون کرد؛ لذا باید نگاه به سنّ بیمار و نوع مزاج و مقدار قند خون کرد و سپس به موارد ذیل عمل کرد (تذکّر: چندین مورد از موارد ذیل را عمل فرمایید کافی است، لازم نیست به همۀ موارد کاهش قند خون عمل کنید):

۱ـ بهترین کاهش دهندۀ قند خون روزۀ شرعی گرفتن است.

۲ـ دوعدد بادام تلخ صبح ناشتا یا با غذا بخورید.

۳ـ کاهو (بدون سُس) به همراه غذا

۴ـ کرفس خام شب قبل از خواب

۵ـ روزی یک عدد کدو‌مسمّی به همراه پوستش

۶ـ زیتون خوراکیِ سِفت و شفّاف

۷ـ پیاده روی روزی ۳۰ دقیقه تا یک ساعت [صبح ناشتا (اوّل آفتاب) و شب بعد از شام].

۸ـ توت (مخصوصا توتِ خشک)، توت فرنگی، تمشک

۹ـ‌‌‌ شلغم(بشرطی کم‌کاری‌تیروئید نداشته‌باشد)

۱۰ـ میوۀ لوبیا (پیله) و پوست دانۀ لوبیا

۱۱ـ سیرِ خام،    ۱۲ـ پیازچه،    ۱۳ـ موسیر

۱۴ـ گلابی، گیلاس، زردک (هویج رسمی= هویج زرد)

۱۵ـ پیاز خام یک عدد متوسط در ۲۴ ساعت، یا جوشاندۀ پیاز گیاه سیر

۱۶ـ سبزی شبلیله و تخم آن،   ۱۷ـ تُرب

۱۸ـ خیار بوته‌ای تازه (مغز آن به همراه تلخۀ آن) و تخم خیار

۱۹ـ خوردن یک عدد سیب ضرری برای دیابتی ندارد بلکه مفرّح قلب است و همچنین خوردن ترشی سیب

۲۰ـ در سرد مزاجان سبزی خُرفه بهتر جواب می دهد و وابستگی آنها را به أنسولین تزریقی را قطع می نماید.

۲۱ـ ریشه و برگ و گُلِ کاسنی

۲۲ـ عصارۀ ترتیزک یا شاهی آبی

۲۳ـ مَنّ= شَحمَه الأرض= قارچ خوراکی بیابانی= دُنبلان کوهی، بعنوان ناهار یا ریز مغذّی بخورید

۲۴ـ در سرد مزاجان دمکردۀ برگ گردو (هر بار ۷ گرم از برگ) و چهار پَرِ وسطِ مغز گردو برای کاهش قند خون مفید است و خوردن مغز گردو برای دیابتی مضرّ نیست

۲۵ـ در سرد مزاجان دمکردۀ گُل کلپوره و برگ آن و خوردن عرق کلپوره (بدون إسانس)، کاهش دهندۀ قویّ قندخون است

۲۶ـ گزنه یکی از بهترین داروهای کاهش دهندۀ قند خون است و خونساز است.

۲۷ـ کنگرِ فرنگی (حتّی در دیابتی که نارسایی کبدی دارد، و کم کاری تیروئید دارد)

۲۸ـ جوشاندۀ میوۀ آمله

۲۹ـ عنّاب+ آلوبخارا+ تمر هندی بدون نمک+ آلوچه، از هر کدام نیم کیلو، در ۲ کیلو آب خیسانده شود و دانه های آنها را بیرون بریزید سپس با هم مخلوط کرده، برای کاهش قند خون گرم مزاجان بسیار مفید است (سه فائدۀ دیگر نیز دارد مانند درمان یبوست و رقیق کنندۀ خون و ضدّ لختۀ خون)

۳۰ـ‌خوردن یک‌قاشق‌مربّاخوری پودرهستۀخرما

۳۱ـ تره فرنگی (به شرطی‌که بیماری تیروئید نداشته باشد)

۳۲ـ دمکردۀ برگ شاه توت،      ۳۳ـ جُو سیاه

۳۴ـ علف هفت بند،      ۳۵ـ تُرشی سیب زمینی

۳۶ـ مریم گُلی،

ممکن است بپسندید

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.